Peräseinäjoen apteekki

Asiantuntevaa apteekkipalvelua!

Nikolaintie 2 C | 61100 PERÄSEINÄJOKI

Olemme avoinna:

 • ma-pe 9–17
 • la 9–13

Soita ja kysy lisää:

(06) 417 4092 (pvm/mpm)

Apteekkarin terveiset ja tarjoukset ­Peräseinäjoen apteekista

Tällä sivulla voit tutustua Peräseinäjoen apteekin ajankohtaisiin uutisiin, kampanjoihin, tarjouksiin sekä muihin kuulumisiin. Sivuamme seuraamalla pysyt aina ajan tasalla toiminnastamme. Suosittelemme seuraamaan myös Facebook -sivuamme. Henkilökuntamme vastaa luonnollisesti kysymyksiisi sekä kertoo myös lisää apteekkimme toimitiloissa Peräseinäjoella. Tule käymään tai ota yhteyttä!

Uutiset

 • Lääkekorvausjärjestelmä 2020
  08.01.2020 - Lähde: www.kela.fi
  Asiaa Kelan lääkkeisiin liittyvistä etuuksista v. 2020

  Näin Kelan lääkkeisiin liittyvät etuudet muuttuvat vuonna 2020

  Lääkekustannusten vuosiomavastuu (ns. lääkekatto) suurenee 5,66 euroa. Vuonna 2020 se on 577,66 € / kalenterivuosi. Tieto lääkekaton ylittymisestä siirtyy välittömästi Kelasta apteekkeihin 1.1.2020 alkaen. Asiakkaan ei tarvitse enää hakea Kelasta lisäkorvausta lääkekaton ylittävästä ostosta vaan hän saa korvauksen heti apteekissa. Huomioithan, että lääkekorvausta maksetaan tänäkin vuonna vasta, kun alkuomavastuu on täyttynyt.


  Alkuomavastuu

  Lääkekorvauksissa on 50 euron kalenterivuosikohtainen alkuomavastuu. Maksat lääkkeesi kokonaan itse alkuomavastuun täyttymiseen saakka. Vasta tämän jälkeen saat lääkekorvausta ostamistasi valmisteista. Alkuomavastuuta kerryttävät
  korvausjärjestelmään kuuluvat valmisteet. Saat korvausta lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, jotka on määrätty reseptillä sairautesi hoitoon, ja joille on vahvistettu korvattavuus. Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva
  Lääkkeiden hintalautakunta (Hila) päättää valmisteiden korvattavuudesta. Kun valmiste on korvattava, se kuuluu korvausjärjestelmään. Lasten ja nuorten ei tarvitse maksaa alkuomavastuuta. Alkuomavastuuta sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin nuori täyttää 19 vuotta.


  Suorakorvaus apteekissa
  Saat korvauksen lääkkeestäsi suoraan apteekissa, kun apteekki tarkistaa oikeutesi korvaukseen sähköisesti Kelasta. Kun olet saanut suorakorvauksen, sinun ei tarvitse hakea Kelalta erikseen korvausta. Apteekeissa on ajantasainen tieto kertyneestä alku- ja
  vuosiomavastuustasi.


  Korvausta enintään 3 kuukauden lääkemäärästä
  Saat korvauksen enintään 3 kuukauden lääkemäärästä, mikä tarkoittaa 90 päivän hoitoaikaa. Lääkemäärä lasketaan lääkemääräyksen annostusohjeesta. Kerralla korvattava määrä voi kuitenkin olla pienempi tai hieman suurempi riippuen siitä, millaisia pakkauskokoja lääkkeestäsi on saatavilla.

  Kuinka usein lääkettä voi ostaa korvattuna?
  Saat korvausta lääkkeestä, kliinisestä ravintovalmisteesta ja perusvoiteesta sen jälkeen, kun olet käyttänyt edellisellä kerralla ostamasi valmisteen lähes kokonaan. Ostojen väli lasketaan lääkemääräyksessä olevan annostusohjeen perusteella.


  Uudesta erästä voi saada korvausta aikaisintaan:
  3 viikkoa ennen edellisen erän loppumista, kun valmistetta on edellisellä kerralla ostettu 3 kuukauden hoitoaikaa vastaava määrä
  2 viikkoa ennen edellisen erän loppumista, kun valmistetta on edellisellä kerralla ostettu 2 kuukauden hoitoaikaa vastaava määrä
  1 viikko ennen edellisen erän loppumista, kun valmistetta on edellisellä kerralla ostettu 1 kuukauden hoitoaikaa vastaava määrä tai vähemmän.


  Apteekki tarkistaa lääkeoston yhteydessä, voiko uuden erän jo toimittaa suorakorvattuna. Esimerkiksi, kun olet edeltävällä apteekkikäynnillä ostanut 3 kuukauden lääkkeet, voit saada uuden erän korvattuna silloin, kun sinulla on jäljellä enintään 3 viikon
  lääkkeet.

  Lue lisää
 • 26.02.2017
  Flunssan itsehoito

  Tavallinen flunssa on yleisin ihmisiä vaivaava sairaus, eikä siihen ole parantavaa hoitoa. Nuhakuumetta aiheuttavat sadat erilaiset virukset, joista yleisimpiä ovat rinovirukset. Joskus nuhakuumeeseen liittyy hankalia sairauden oireita, joita voidaan lievittää hoidoilla. Lue lisää tutkittua tietoa flunssan hoidosta Duodecimista!

  Lue lisää
 • 21.11.2016
  Hävitä lääkejäte oikein

  Vanhentuneet lääkkeet ovat jätettä, joka ei kuulu luontoon.

  Käyttämättömäksi jääneet, vanhentuneet lääkkeet hävitetään palauttamalla ne apteekkiin. Apteekkiin tuodut lääkejätteet toimitetaan Ekokemille, Riihimäelle, jossa ne poltetaan. Samalla syntyy sähköä ja kaukolämpöä.

  Lue lisää miten voit vähentää lääkejätteen määrää!

  Lue lisää
 • 18.11.2016
  Sähköinen lääkemääräys on pakollinen 1.1.2017 alkaen

  Lääkärit voivat vuoden alusta kirjoittaa paperireseptejä ainoastaan poikkeustapauksissa, muutoin kaikki reseptit ovat sähköisiä. Lääkäri voi halutessaan kirjoittaa reseptin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Lue koko tiedote tästä linkistä.

  Lue lisää
 • 02.11.2016
  Illat pimenevät ja D-vitamiinin tarve kasvaa!

  Kertaus on opintojen äiti: lue Sic! -lehdestä emeritusprofessori Ilari Paakkarin artikkeli D-vitamiinin terveysvaikutuksista!

  Lue lisää
 • 31.10.2016
  Työtapaturmaan ja ammattitautiin määrättyjen lääkkeiden korvauskäytäntö muuttuu ensi vuoden alussa

  Ensi vuoden alussa (1.1.2017) voimaan tulevan lakimuutoksen vuoksi työtapaturmassa vahingoittunut tai ammattitautiin sairastunut maksaa työtapaturmavammansa tai ammattitautinsa hoitamiseksi määrätyt lääkkeensä itse ja hakee niistä korvauksia vakuutusyhtiöltä.

  Korvausta pitää hakea vuoden kuluessa. Vuoden vaihteen jälkeen apteekki ei enää voi antaa lääkkeitä maksutta, ellei asiakkaalla ole maksusitoumusta vakuutusyhtiöstä.

  Maksusitoumuksen saamista työtapaturmavamman tai ammattitaudin hoitamiseksi määrätyille lääkkeille kannattaa tiedustella asiaa hoitavasta vakuutusyhtiöstä hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

  Lisätietoa aiheesta saat Kelan tiedotteesta tai kysymällä meiltä apteekista.

  Lue lisää
 • 27.10.2016
  Hyviä uutisia Kanta-palveluista

  Kanta-palvelussa on tänään julkaistu uutinen, jonka mukaan huoltaja näkee Omakannasta alle 10-vuotiaan lapsen tiedot. Edellytyksenä on, että aikuinen on lapsen huoltaja ja että lapsen terveystiedot on tallennettu Kanta-palveluihin. Huoltaja näkee lapsen terveystiedot ja sähköiset reseptit ja voi pyytää niiden uusimista. Lisäksi hän voi kuitata Potilastiedon arkistoa koskevan informaation saaduksi sekä antaa suostumuksen lapsen puolesta. Omakannasta näkee lapsen terveystiedot, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1.8.2016 lähtien.

  Koko tiedotteen pääset lukemaan seuraavasta linkistä:

  http://www.kanta.fi/web/ammattilaisille/tiedotteet

  Lue lisää
 • 19.07.2016
  Taas paistaa!

  Tiesithän, että auringon UV-säteily on lapselle vahingollisempaa kuin aikuiselle? Parhaat keinot lapsen ihon suojaamiseen ovat vaatteet, lippis, aurinkolasit ja korkeakertoiminen aurinkosuojavoide. Lapsille on tarjolla omia voiteita, joissa kertoimet ovat yli 30 ja jotka sisältävät vähemmän kemiallisia ainesosia kuin aikuisten voiteet. Kaikki EU:ssa myynnissä olevat voiteet ovat kuitenkin turvallisia, ja aikuisille tarkoitettuja aurinkorasvoja voi käyttää myös lapsilla. Alle 2-vuotiaille ei kuitenkaan suositella aurinkorasvoja lainkaan, sillä lapsen ohuen ihon läpi voi imeytyä rasvoissa olevia kemikaaleja.

  UV-säteily on ihmiselle sitä vaarallisempaa, mitä aikaisemmin ja runsaammin sille altistuu - lapsen ihon turvamekanismit auringonvalon vaikutusta vastaan eivät ole yhtä kehittyneet kuin aikuisella. Polttavat UVB-säteet imeytyvät perimäainekseen ja aiheuttavat siellä mutaatioita. Mitä useammin iho palaa lapsena, sitä suurempi riski on saada ihosyöpä myöhemmin. Solut alkavat vaurioitua jo ennen näkyviä merkkejä – siis jo paljon ennen pientä punoitusta.

  Lue lisää
 • 02.06.2016
  Aurinko hellii

  Kesä on saapunut ja aurinko hellii meitä. Ethän kuitenkaan unohda suojata itseäsi ja läheisiäsi auringon polttavilta säteiltä? Apteekkimme valikoimista löydät usealta eri valmistajalta laadukkaat aurinkosuojavoiteet koko perheelle. Sebamed Sun -sarjan aurinkotuotteen ostaja saa raikkaan suihkugeelin kaupan päälle!

  Lue lisää
 • 22.01.2016
  Uudistimme kotisivumme!

  Peräseinäjoen apteekin kotisivut ovat uudistuneet! Nyt löydät tietoa ja tarjouksia entistä helpommin ja voit ottaa meihin yhteyttä kätevästi myös lomakkeella. Toivottavasti viihdyt sivuillamme!

  Lue lisää