Peräseinäjoen apteekki

Asiantuntevaa apteekkipalvelua!

Nikolaintie 2 C | 61100 PERÄSEINÄJOKI

Olemme avoinna:

 • ma-pe 9–17
 • la 9–13

Soita ja kysy lisää:

(06) 417 4092 (pvm/mpm)

Apteekkarin terveiset ja tarjoukset ­Peräseinäjoen apteekista

Tällä sivulla voit tutustua Peräseinäjoen apteekin ajankohtaisiin uutisiin, kampanjoihin, tarjouksiin sekä muihin kuulumisiin. Sivuamme seuraamalla pysyt aina ajan tasalla toiminnastamme. Suosittelemme seuraamaan myös Facebook -sivuamme. Henkilökuntamme vastaa luonnollisesti kysymyksiisi sekä kertoo myös lisää apteekkimme toimitiloissa Peräseinäjoella. Tule käymään tai ota yhteyttä!

Uutiset

 • 12.04.2017
  Pääsiäisen 2017 aukioloajat

  Palvelemme asiakkaitamme pääsiäisenä seuraavasti:

  • kiirastorstaina 13.4. olemme avoinna normaalisti klo 9-17
  • pitkäperjantaina 14.4. apteekki on suljettu
  • lauantaina 15.4. palvelemme asiakkaita ja mahdollisia trulleja klo 9-13
  • sunnuntain 16.4. ja maanantain 17.4. lepäämme

  Rauhallista pääsiäistä!

  Lue lisää
 • 26.02.2017
  Flunssan itsehoito

  Tavallinen flunssa on yleisin ihmisiä vaivaava sairaus, eikä siihen ole parantavaa hoitoa. Nuhakuumetta aiheuttavat sadat erilaiset virukset, joista yleisimpiä ovat rinovirukset. Joskus nuhakuumeeseen liittyy hankalia sairauden oireita, joita voidaan lievittää hoidoilla. Lue lisää tutkittua tietoa flunssan hoidosta Duodecimista!

  Lue lisää
 • 05.01.2017
  Loppiaisen aukioloajat

  Olemme Loppiaisena 6.1.2017 suljettu. Lauantaina 7.1. palvelemme klo 9-13.

  Lue lisää
 • 30.12.2016
  Vuodenvaihteen aukioloajat

  Palvelemme teitä uudenvuodenaattona 31.12.2016 täysin normaalisti klo 9-13. Tervetuloa apteekkiin!

  Lue lisää
 • 27.12.2016
  Muutoksia lääkekorvauksissa

  Lääkekorvauksen muuttuvat vuonna 2017

  Peruskorvattavista reseptilääkkeistä voi jatkossa saada Kela-korvauksen vasta, kun edellinen lääke-erä on käytetty lähes kokonaan. Tavoitteena on vähentää kotiin kertyvien ylimääräisten lääkkeiden määrää ja sitä kautta lääkehävikkiä. Lääkekorvauksiin ja apteekkiasiointiin on tulossa myös paljon muita muutoksia. Lue Terveydeksi! -lehdestä tarkemmin mitä nämä ovat.

  Lue lisää
 • 21.12.2016
  Joulun aukioloajat

  Olemme avoinna:

  Jouluaattona 24.12. klo 9-12

  Joulupäivänä ja Tapaninpäivänä suljettu.

  Rauhallista Joulua!

  Lue lisää
 • 05.12.2016
  Hyvää itsenäisyyspäivää 2016!

  Apteekki on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.2016. Toivotamme asiakkaillemme rauhallista itsenäisyyspäivää!

  Lue lisää
 • 21.11.2016
  Hävitä lääkejäte oikein

  Vanhentuneet lääkkeet ovat jätettä, joka ei kuulu luontoon.

  Käyttämättömäksi jääneet, vanhentuneet lääkkeet hävitetään palauttamalla ne apteekkiin. Apteekkiin tuodut lääkejätteet toimitetaan Ekokemille, Riihimäelle, jossa ne poltetaan. Samalla syntyy sähköä ja kaukolämpöä.

  Lue lisää miten voit vähentää lääkejätteen määrää!

  Lue lisää
 • 18.11.2016
  Sähköinen lääkemääräys on pakollinen 1.1.2017 alkaen

  Lääkärit voivat vuoden alusta kirjoittaa paperireseptejä ainoastaan poikkeustapauksissa, muutoin kaikki reseptit ovat sähköisiä. Lääkäri voi halutessaan kirjoittaa reseptin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Lue koko tiedote tästä linkistä.

  Lue lisää
 • 03.11.2016
  Rauhallista pyhäinpäivää!

  Lauantaina 5.11.2016 rauhoitumme pyhäinpäivän viettoon ja apteekki on suljettu.

  Lue lisää
 • 02.11.2016
  Illat pimenevät ja D-vitamiinin tarve kasvaa!

  Kertaus on opintojen äiti: lue Sic! -lehdestä emeritusprofessori Ilari Paakkarin artikkeli D-vitamiinin terveysvaikutuksista!

  Lue lisää
 • 01.11.2016
  Kausi-influenssarokotukset Peräseinäjoen terveyspalvelukeskuksessa 17.11.2016

  Kausi-influenssarokotukset Peräseinäjoen terveyspalvelukeskuksessa annetaan torstaina 17.11.2016 klo 8 – 17 (Keikulinkuja 1).

  Influenssarokotteen saavat maksutta kaikki ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

  Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Jos henkilö ei kuulu kohderyhmään, hänen tulee hankkia rokote itse.

  Influenssarokotteella on useita hyötyjä

  Rokote on paras suoja influenssaa vastaan. Se torjuu

  • terveillä työikäisillä 5-8 influenssaa kymmenestä
  • lapsilla 5-9 influenssaa kymmenestä
  • ikääntyneillä joka toisen influenssan.

  Influenssarokote vähentää

  • influenssasta johtuvia kuolemia sekä sairaala- ja laitoshoitoja
  • vakavan influenssan ilmaantuvuutta
  • jälkitauteja, kuten korvatulehduksia, keuhkokuumeita ja keuhkoputkentulehduksia
  • influenssatartuntoja: kun ei sairastu, ei tartuta muita.

  Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos rokotettu saa influenssan, on tauti yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa.

  Lue lisää
 • 31.10.2016
  Työtapaturmaan ja ammattitautiin määrättyjen lääkkeiden korvauskäytäntö muuttuu ensi vuoden alussa

  Ensi vuoden alussa (1.1.2017) voimaan tulevan lakimuutoksen vuoksi työtapaturmassa vahingoittunut tai ammattitautiin sairastunut maksaa työtapaturmavammansa tai ammattitautinsa hoitamiseksi määrätyt lääkkeensä itse ja hakee niistä korvauksia vakuutusyhtiöltä.

  Korvausta pitää hakea vuoden kuluessa. Vuoden vaihteen jälkeen apteekki ei enää voi antaa lääkkeitä maksutta, ellei asiakkaalla ole maksusitoumusta vakuutusyhtiöstä.

  Maksusitoumuksen saamista työtapaturmavamman tai ammattitaudin hoitamiseksi määrätyille lääkkeille kannattaa tiedustella asiaa hoitavasta vakuutusyhtiöstä hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

  Lisätietoa aiheesta saat Kelan tiedotteesta tai kysymällä meiltä apteekista.

  Lue lisää
 • 27.10.2016
  Hyviä uutisia Kanta-palveluista

  Kanta-palvelussa on tänään julkaistu uutinen, jonka mukaan huoltaja näkee Omakannasta alle 10-vuotiaan lapsen tiedot. Edellytyksenä on, että aikuinen on lapsen huoltaja ja että lapsen terveystiedot on tallennettu Kanta-palveluihin. Huoltaja näkee lapsen terveystiedot ja sähköiset reseptit ja voi pyytää niiden uusimista. Lisäksi hän voi kuitata Potilastiedon arkistoa koskevan informaation saaduksi sekä antaa suostumuksen lapsen puolesta. Omakannasta näkee lapsen terveystiedot, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1.8.2016 lähtien.

  Koko tiedotteen pääset lukemaan seuraavasta linkistä:

  http://www.kanta.fi/web/ammattilaisille/tiedotteet

  Lue lisää
 • 05.10.2016
  Ajankohtaista lokakuussa

  Lokakuussa vietetään ihonhoitokuukautta! Kun ostat kaksi Orionin 200 g:n perusvoidetta saat kaupan päälle Ceralan pesuöljyn (edun arvo 9€). Kampanjatuotteita on rajoitettu erä.

  Lue lisää
 • 19.07.2016
  Taas paistaa!

  Tiesithän, että auringon UV-säteily on lapselle vahingollisempaa kuin aikuiselle? Parhaat keinot lapsen ihon suojaamiseen ovat vaatteet, lippis, aurinkolasit ja korkeakertoiminen aurinkosuojavoide. Lapsille on tarjolla omia voiteita, joissa kertoimet ovat yli 30 ja jotka sisältävät vähemmän kemiallisia ainesosia kuin aikuisten voiteet. Kaikki EU:ssa myynnissä olevat voiteet ovat kuitenkin turvallisia, ja aikuisille tarkoitettuja aurinkorasvoja voi käyttää myös lapsilla. Alle 2-vuotiaille ei kuitenkaan suositella aurinkorasvoja lainkaan, sillä lapsen ohuen ihon läpi voi imeytyä rasvoissa olevia kemikaaleja.

  UV-säteily on ihmiselle sitä vaarallisempaa, mitä aikaisemmin ja runsaammin sille altistuu - lapsen ihon turvamekanismit auringonvalon vaikutusta vastaan eivät ole yhtä kehittyneet kuin aikuisella. Polttavat UVB-säteet imeytyvät perimäainekseen ja aiheuttavat siellä mutaatioita. Mitä useammin iho palaa lapsena, sitä suurempi riski on saada ihosyöpä myöhemmin. Solut alkavat vaurioitua jo ennen näkyviä merkkejä – siis jo paljon ennen pientä punoitusta.

  Lue lisää
 • 20.06.2016
  Juhannuksen aukioloajat

  Palvelemme asiakkaitamme juhannusaattona 24.6.2016 kello 9-12. Hyvää Juhannusta!

  Lue lisää
 • 02.06.2016
  Aurinko hellii

  Kesä on saapunut ja aurinko hellii meitä. Ethän kuitenkaan unohda suojata itseäsi ja läheisiäsi auringon polttavilta säteiltä? Apteekkimme valikoimista löydät usealta eri valmistajalta laadukkaat aurinkosuojavoiteet koko perheelle. Sebamed Sun -sarjan aurinkotuotteen ostaja saa raikkaan suihkugeelin kaupan päälle!

  Lue lisää
 • 02.05.2016
  Muista äitiä ja isoäitiä 8.5.2016!

  Äitienpäivä lähestyy! Apteekistamme löydät äidille paljon valmiita lahjapakkauksia tai muita sopivia tuotteita edullisin kampanjahinnoin. Esimerkiksi Bellavita yö- ja päivävoiteen ostajalle helmirannekoru ilmaiseksi, kaksi Favora-käsivoidetta yhden hinnalla (7,96€), Avene Hydrance -seerumi nyt 25€ (norm. 29€) jne. Tervetuloa tutustumaan valikoimiimme!

  Lue lisää
 • 22.01.2016
  Uudistimme kotisivumme!

  Peräseinäjoen apteekin kotisivut ovat uudistuneet! Nyt löydät tietoa ja tarjouksia entistä helpommin ja voit ottaa meihin yhteyttä kätevästi myös lomakkeella. Toivottavasti viihdyt sivuillamme!

  Lue lisää